Dag 5: my flare up toolbox

Welke middelen heb ik om met een flare up om te gaan?

  • Rust, rust en nog een rust. Hoewel ik dat soms heel erg moeilijk vind.
  • Slaap. Sommige periodes slaap ik heel veel. Mijn lichaam heeft die hersteltijd dan echt nodig.
  • Bad. Ik ga vaak en lang in bad. Het ontspant mijn spieren die haast altijd verkrampt zijn en verminderd de pijn
  • Infraroodlamp. Kadootje van manlief en ooh wat ben ik er blij mee
  • Medicatie. Soms moet ik mijn medicatie aanpassen. Ophogen of veranderen, net wat opdat moment nodig is.
  • Massages: mijn verkranpte spieren worden regelmatig gemasseerd of mbv drukpunten ontspannen. Eén van de fysio’s heeft manlief geleers hoe hij dit het beste kan doen en daar ben ik haar nog steeda dankbaar voor.
  • Oefeningen. Helaas moet ik soms, hoe ellendig en krakkemikkig mijn lijf zich ook voelt bepaalde oefeningen doen om de boel te stabiliseren. Mijn rechtbeen bv schiet wel eens van z’n plek, subluxeert. Zodra hij weer goed zit is lopen of fietsen nodig om hem te stabiliseren. Alles op geleide van de pijn natuurlijk. Maar ik wéét dat het helpt.
  • Hulpmiddelen. Soms loop ik, soms rol ik, soms heb ik mijn scoot nodig. Of braces om mijn gewrichten te ontlasten.

Het verschilt per keer wat er nodig is. Soms helpt niks, is er alleen tijd nodig.

C.K

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s