Dag 6: management strategies

Ik weet op zich hoe ik mijn aandoening en pijn moet managen. Het lastige is echter dat ik niet altijd de eigenaar ben van mijn eigen tijd. Al snel tijdens mijn revalidatie periode bleek dat ons gezin een extra belasting vormt voor mijn lijf. Mijn kinderen zijn nog jong en, hoewel ik veel hulp heb gehad, hebben hun moeder nodig. Voor knuffels, om mee te spelen, te verzorgen of hun speelgoed op te ruimen. Manlief en ik verdelen de zorg zo goed als kan maar desondanks blijven er genoeg momenten over dat ik over mijn grenzen ga of moet gaan. Het verdelen van belasting en belastbaarheid vormt daardoor een extra uitdaging. Een half uur op, half uur af is mijn leefregel geworden. Een half uur activiteit wordt afgewisseld met een half uur rust. Mijn kinderen hebben de kopjes-thee-regel geleerd; zoalg mama nog thee in haar kopje heeft wil ze even rust. Zodra het kopje leeg is ben ik er weer helemaal voor je.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s