Mama

Lieve mama,
Vandaag word je begraven. Wij kunnen er helaas niet bij zijn om afscheid te nemen hoe graag we dat ook willen. Maar echt weg ben je niet. Ik zie je als ik naar mijn handen kijk, dat zijn de jouwe. Of als ik Phileine over haar haren aai, ze krullen precies al die van jou. Ik hoor je als ik op mijn kinderen mopper want wat ik zeg is precies wat jij altijd tegen mij zei. Je foto heeft altijd gewoon in de woonkamer gehangen, ook al spraken we niet meer met elkaar. Charlotte heeft er eentje op haar eigen kamer, vlak naast haar bed. Ik leer de kinderen alle leuke dingen die jij mij altijd leerde en hoor mezelf regelmatig zeggen; ” alles mag, als je het maar vraagt.” Net zoals jij altijd zei.
Ze weten hoe gek je was op Sibelius en die rare Rus met kerst. Of dat je altijd Macaroni Stroganoff voor mij maakte, sinds kleuterschool mijn lievelingsgerecht. Ik geef ze alle drie de leuke en mooie dingen mee die je mij ook hebt geleerd.
Je bent altijd bij ons geweest de afgelopen jaren en zal ook nu altijd bij ons blijven. Wij planten een boom vandaag, ter nagedachtenis aan jou. Zodat je altijd bij ons kan bent en naar ons kan kijken. En wij naar jou. Rust zacht mam, we zullen je enorm missen.
Liefs,
Caroline, Pieter, Phileine, Charlotte en Dion

Gepubliceerd door lifeofazebramom

Ik ben 44 en samen met mijn man heb ik drie jonge kinderen. Twee jaar geleden werd, na een lange zoektocht, de diagnose H-EDS gesteld. Nog steeds ben ik aan het revalideren. Het is een hele kluif om alle ballen in de lucht te houden als je zelf fysiek niet in orde bent, je man zich de benen uit het lijf rent maar zelf ADHD heeft en één van je kinderen uitzonderlijk hoogbegaafd is. Met zijn allen struikelen we een beetje door het leven momenteel. We huilen en lachen wat af. En dáár gaat deze blog over. Want een leven geleefd in angst, is een half geleefd leven. 'Vivir con miedo es como vivir a medias!' En de naam van de blog? Die komt uit een verhaal wat ik samen met mijn dochter schreef.

One thought on “Mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: