Mama

Lieve mama,
Vandaag word je begraven. Wij kunnen er helaas niet bij zijn om afscheid te nemen hoe graag we dat ook willen. Maar echt weg ben je niet. Ik zie je als ik naar mijn handen kijk, dat zijn de jouwe. Of als ik Phileine over haar haren aai, ze krullen precies al die van jou. Ik hoor je als ik op mijn kinderen mopper want wat ik zeg is precies wat jij altijd tegen mij zei. Je foto heeft altijd gewoon in de woonkamer gehangen, ook al spraken we niet meer met elkaar. Charlotte heeft er eentje op haar eigen kamer, vlak naast haar bed. Ik leer de kinderen alle leuke dingen die jij mij altijd leerde en hoor mezelf regelmatig zeggen; ” alles mag, als je het maar vraagt.” Net zoals jij altijd zei.
Ze weten hoe gek je was op Sibelius en die rare Rus met kerst. Of dat je altijd Macaroni Stroganoff voor mij maakte, sinds kleuterschool mijn lievelingsgerecht. Ik geef ze alle drie de leuke en mooie dingen mee die je mij ook hebt geleerd.
Je bent altijd bij ons geweest de afgelopen jaren en zal ook nu altijd bij ons blijven. Wij planten een boom vandaag, ter nagedachtenis aan jou. Zodat je altijd bij ons kan bent en naar ons kan kijken. En wij naar jou. Rust zacht mam, we zullen je enorm missen.
Liefs,
Caroline, Pieter, Phileine, Charlotte en Dion

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s