Dag 1; this is me!

De eerste dag van de photo-a-day; this is me. Daar gaan we dan, de eerste dag van de maand en de eerste #myEDSchallenge post. Ik hoop dat het me lukt om écht elke dag een foto te posten.

Dit ben ik

Wie ben ik? Ik ben 43 en moeder van drie kinderen. Samen met manlief woon ik in het Groene Hart. Mijn aandoening heeft niet alleen effect op mijn leven maar ook op dat van hen. Ik ben psycholoog maar ik werk op dit moment niet. Afgelopen november ben ik afgekeurd. Helaas. Want ik mis mijn werk nog steeds heel erg. Mijn lichaam laat het echter niet toe. De reden dat ik mee doe aan deze phot-a-day challenge is omdat ik mijn stewntje bij wil dragen aan het creëren van bekendheid van deze aandoening. Tot nu toe heb ik dat gedaan door te bloggen op de pagina’s orakelnarcissen.com en justliveblog.nl.

Ik heb geluk gehad, tot nu toe in ieder geval. Mijn omgeving is begripvol en steunend. Ik heb nog weinig nare opmerkingen gehad van bekenden noch vreemden. Maar ik heb de afgelopen jaren zoveel verschillende verhalen gehoord en gelezen van lotgenoten die te maken kregen met onbegrip en nare opmerkingen. Soms zelfs ronduit hatelijk. De onbekendheid van deze aandoening, de verschillende manieren waarop deze zich uit maar ook het feit dat je iets de ene dag wel kan maar de andere niet maakt buitenstaanders niet begrijpen wat er aan de hand is. Door te laten zien hoe het is creëren we hopelijk gezamenlijk meer begrip.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s