Life of a Zebramom

Welkom

Welkom op mijn blog, leuk dat je even komt kijken. In 2013 verscheen mijn boek ” Mevrouw, mag ik bij u wonen? “, geschreven samen met Maria van Rooijen en Hellen Kooiman naar aanleiding van de dagverslagen die ik schreef over mijn werk bij de jeugdbescherming. Pas daarna ben ik gaan bloggen. In eerste instantie met name voor en over mijn werk als psycholoog bij Jeugdbescherming west. Toen ik een aantal jaar geleden werd gediagnosticeerd met hypermobiele Ehlers-Danlos, een vrij onbekende en zeldzame bindweefsel aandoening, ben ik gaan bloggen over mijn revalidatietraject en acceptatieproces. De blogs die je hier leest gaan daarnaast over mijn leven als chronische zieke moeder in een gezin waarin hoogbegaafdheid en ADHD een belangrijke rol spelen.

Meest recente blogs

Hoe eerlijk zijn wij chronisch zieke moeders eigenlijk?

Een post op social media triggerede mij tot het schrijven van deze blog. Want; zijn wij wel zo eerlijk over het leven als chronisch zieke moeder? Laten we wel voldoende zien hoe uitdagend en verdrietig het soms is? Al scrollend door social media vroeg ik me af of wij als chronisch zieke moeders niet meer van elkaar kunnen leren als we álle kanten van het het moederschap als chronisch patiënt laten zien?