Life of a Zebramom

Welkom

Welkom op mijn blog, leuk dat je even komt kijken. In 2013 verscheen mijn boek ” Mevrouw, mag ik bij u wonen? “, geschreven samen met Maria van Rooijen en Hellen Kooiman naar aanleiding van de dagverslagen die ik schreef over mijn werk bij de jeugdbescherming. Pas daarna ben ik gaan bloggen. In eerste instantie met name voor en over mijn werk als psycholoog bij Jeugdbescherming west. Toen ik een aantal jaar geleden werd gediagnosticeerd met hypermobiele Ehlers-Danlos, een vrij onbekende en zeldzame bindweefsel aandoening, ben ik gaan bloggen over mijn revalidatietraject en acceptatieproces. De blogs die je hier leest gaan daarnaast over mijn leven als chronische zieke moeder in een gezin waarin hoogbegaafdheid en ADHD een belangrijke rol spelen.

Meest recente blogs

Op je tiende naar de middelbare school?

Daar sta je dan, met je rugzak op je rug. Je bent pas tien jaar oud en de je voelt enorm overweldigd door de grootte van deze middelbare school. We zijn samen op een open dag om alvast te voelen en te kijken welke school bij je past. Je vindt het allemaal maar wat spannend.…

Lieve dochter, hopelijk lijk je niet teveel op mij

Woensdagochtend, half negen. De kinderen zijn net naar school en de keuken is nog een puinhoop. Ik zit op de bank, in mijn pyjama voor me uit te staren. Koffie in mijn hand, blik op oneindig. Vanmorgen zijn onze oudste en mijn partner vertrokken voor de eerste revalidatieafspraak bij Reade. Ze is net als ik…

Robocop in een jurk: uitgelachen & nagewezen

Stel je een voor. Midden Frankrijk, een kasteel hoog op een bergtop. Een moeder met drie kinderen komt het middenplein opgelopen. Twee van die kinderen hebben ruzie om iets onbenulligs. Op een bankje zit een wat oudere dame met haar man. De twee beginnen te smoezen. De man begrijpt niet goed waar het om gaat…